Goedemorgen. Eindelijk lijkt er iets te gaan gebeuren met het voormalige raadhuis in Paterswolde

Nog een klein jaartje en het vervallen voormalige gemeentehuis van Eelde-Paterswolde is een woonvorm voor 19 dementerende ouderen. De naam is Goedemorgen.

Fieke Meindertsma is de initiatiefnemer van Goedemorgen Paterswolde b.v. Zij presenteerde deze week de plannen aan de buurtbewoners. Die zijn tevreden dat er eindelijk wat met het voormalige gemeentehuis gaat gebeuren, en vooral dat de monumentale voortuin wordt aangepakt.

Met zijn allen boodschappen doen in het dorp

In het gemeentehuis zelf komen 19 appartementen. Meindertsma heeft de locatie gekozen omdat de ouderen hier midden in de samenleving kunnen blijven. De zorg is er op gericht dat de ouderen zo actief mogelijk blijven. Ze gaan boodschappen doen in het dorp, helpen met tuinieren, met eten klaar maken en huisdieren verzorgen. Er moet alle ruimte zijn voor hobby’s en liefhebberijen van de bewoners.

Plannen aan achterkant nog niet duidelijk

Goedemorgen heeft ook plannen met de achterkant van het gebouw, maar die zijn nog niet helemaal duidelijk. Daarover leven dan ook nog wel wat vragen. Een eerder plan voorzag in een grootschalig appartementencomplex, wat de buurt tegen de borst stuitte.

Het pand is nog eigenaar van projectontwikkelaar Paas Vastgoed. De verdere ontwikkeling is de verantwoordelijkheid van Goedemorgen. Het bedrijf wil de buurt zo veel mogelijk betrekken bij de verdere planvorming.

Persoonsgebonden budget nodig

De toekomstige bewoners moeten wel een indicatie hebben voor een persoonsgebonden budget om in Goedemorgen te kunnen wonen. Ze betalen een eigen bijdrage van maximaal 842,80 euro per maand.

Goedemorgen zoekt ongeveer 28 medewerkers voor de zorg, ze zijn goed voor 18 volledige banen.

Nieuws

Meest gelezen

menu