Gokverslaafde man uit Coevorden steelt 60.000 euro van eigen vereniging. 'Ik had nooit penningmeester moeten worden'

De voormalig penningmeester van buurt- en speeltuinvereniging De Ballast in Coevorden heeft in drie jaar tijd de bankrekening van de vereniging geplunderd. De man (51) uit Coevorden heeft bijna 60.000 euro verduisterd, bleek vrijdag bij de politierechter in Assen.

Man (51) uit Coevorden heeft in drie jaar tijd groot geldbedrag van buurtvereniging De Ballast in Coevorden verduisterd.

Man (51) uit Coevorden heeft in drie jaar tijd groot geldbedrag van buurtvereniging De Ballast in Coevorden verduisterd. Foto: ANP

De verdachte bekende alles: ,,Ik ben tien jaar actief geweest bij de vereniging. Ik was eerst voorzitter. Achteraf had ik nooit penningmeester moeten worden”, zei hij. Van begin januari 2017 tot eind 2020 drukte de Coevordenaar het geld achterover. Aan het begin van de zitting zette hij nog vraagtekens bij de hoogte van het bedrag. ,,Ik weet niet hoe dit bedrag tot stand is gekomen. Ik kocht in die periode ook wel spullen voor de vereniging. Ik ben bang dat alles op een grote hoop wordt gegooid.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's