Grachtenloop Coevorden gaat dit jaar alsnog door en verruilt hartje zomer voor weekend van Ganzenmarkt. Inclusief een halve marathon voor de liefhebber

De start van de Coevorder Grachtenloop in 2018. Foto: Herman Woltersom

Geen hoge temperaturen, zomerse sportkleding en scherpe tijden, maar Coevorden hoeft dit jaar tóch niet de jaarlijkse Grachtenloop te missen. Een aangepaste versie van het hardloopevenement vindt plaats op de zaterdag voorafgaand aan Ganzenmarkt.

Na de editie van 2018 werd de Grachtenloop driemaal afgelast. In 2019 vanwege de extreme hitte, terwijl corona zowel in 2020 als afgelopen juni roet in het eten gooide.

Nu staat voor zaterdag 6 november de Grachten-Ganzenloop op de agenda. Daarvoor krijgen loopgroep CoDaC en de stichting Grachtenloop Coevorden ‘extra handjes’ van de stichting Ganzenmarkt, Coevorder Handelsvereniging en Rotaryclub Coevorden.

De jaarlijkse wedstrijd beleefde tot nu toe 15 edities, waarvan de meest recente in 2018 zo’n 800 deelnemers trok.

Halve marathon en maximaal 150 lopers

Aan de aangepaste editie mogen maximaal 150 lopers meedoen. De wedstrijd is dit jaar puur recreatief, zonder tijdswaarneming én gratis. Ook kunnen deelnemers naast 5 of 10 kilometer wandelen of hardlopen dit jaar een halve marathon (21 kilometer) afleggen. Voor iedere loper ligt bij de finish een herinneringsmedaille klaar.

Starttijden

De wandeltocht over 21 kilometer start 6 november om 08.00 uur op de Markt in Coevorden, de hardloopvariant (halve marathon) een uur later. De 10 kilometer lange wandeltocht start om 09.30 uur, de hardloopvariant een half uur later. Tot slot start de 5 kilometer wandeltocht om 10.30 uur, de hardloopvariant een half uur later.

Vooraf aanmelden verplicht

Wie wil meedoen kan zich niet op de dag zelf spontaan melden. Inschrijven moet vooraf via de website van de Coevorder Grachtenloop . Bij de registratiebalie op de Markt doen deelnemers een coronacheck en krijgen vervolgens hun startnummer uitgereikt.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu