Grand Café 't Wapen in Assen gesloten vanwege coronabesmetting bij personeel

Grand Café 't Wapen Foto: NDC

Grand Café ’t Wapen in Assen heeft vrijdag de deuren gesloten. Een vijftal personeelsleden blijkt onlangs getroffen door het coronavirus.

Volgens horeca-ondernemer Ronald Obbes zijn de medewerkers in kwestie in quarantaine geweest en mogen ze in principe weer aan het werk.

Los van elkaar opgelopen

„Ze hebben het alle vijf op andere momenten en los van elkaar opgelopen. Ik heb veel jonge mensen uit Groningen en Assen in dienst, waar zij het opgelopen hebben, weet ik niet.”

Volgens Obbes zijn de besmette werknemers allemaal thuis gebleven op het moment dat zij klachten kregen en dus niet aan het werk geweest. „Het duurt best lang voordat de uitslagen van de testen binnen zijn”, legt hij uit. „Ondertussen is iedereen klachtenvrij en zouden zij weer aan het werk mogen.”

De GGD geeft bij coronabesmettingen in een horecagelegenheid het dringende advies om tien dagen te sluiten. ‘t Wapen neemt dat advies ter harte, zegt Obbes. „Wij willen natuurlijk onze verantwoordelijkheid nemen. Vijf is niet niks en zo kunnen we straks weer met een schone lei beginnen.”

‘Blijf zo veel mogelijk thuis’

In totaal werken ongeveer 25 à 30 mensen bij ‘t Wapen aan de Kop van de Vaart. „Ik heb in de groepsapp gevraagd of iedereen zoveel mogelijk thuis wil blijven. De regels zijn mij niet helemaal duidelijk. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook niet te horen gekregen of wij gasten, van wie we de adresgegevens noteren, moeten bellen.”

Inmiddels heeft de horecagelegenheid wel alle reserveringen voor de komende dagen afgezegd. Grand Café ’t Wapen gaat op maandag 28 september weer open.

Nieuws

Meest gelezen

menu