Grand café Markant in Emmen verkocht (nieuwe eigenaar heeft andere plannen)

Horecazaak Markant op het Marktplein in het Emmer centrum. Foto: DvhN

Na 17 jaar komt er een eind aan Grand Café Markant in het Emmer centrum. Eigenaar Ronald Grevink heeft het bedrijf verkocht aan Maurice Jansen. Hij gaat Markant niet voortzetten. ,,Er komt een ander soort horecazaak in. Dat is alles wat ik er vooralsnog over wil en kan zeggen’’, zegt Jansen.

De 46-jarige Emmenaar is onder meer bekend van het Amerikaanse steakhouse Good Fella’s in Barger-Oosterveld, het Ierse restaurant Flanagan’s in Weerdinge en cafetaria Jilly’s in de Emmer wijk Rietlanden. Eerder runde hij jarenlang een kiprestaurant aan de Weerdingerstraat in Emmen.

Jansen krijgt op 1 november de sleutel van Markant. Tot die tijd blijft de zaak aan het Marktplein gewoon open als Markant.

Het bekende grand café werd gerund door Ronald Grevink. De 50-jarige horecaman zette Markant dit jaar te koop omdat hij zich meer wilde concentreren op steakhouse Route 34 in Erm. Deze zaak opende hij twee jaar geleden in het voormalig restaurant Moorman. Ook gaf Grevink aan dat het runnen van twee bedrijven plus een gezin met twee jonge kinderen wel erg veel energie van hem vraagt.

In Markant is ruimte voor 120 zitplaatsen, het aantal zitplaatsen op het terras bedraagt 140.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu