Gratis cultuur voor kinderen in winkelcentra Assen en Hoogeveen tijdens Oktober Kindermaand

Foto: Oktobermaand Kindermaand.

Om nog meer kinderen en ouders bij het culturele project Oktober Kindermaand te betrekken worden in oktober workshops georganiseerd in vier winkelcentra in Assen en Hoogeveen.

Kinderen kunnen hier meedoen aan workshops graffiti, vloggen, dansen, djembé- en gitaarspelen. De actie ‘Kindermaand in de wijk’ is bedoeld om kinderen en ouders die doorgaans moeilijker te bereiken zijn enthousiast te maken voor de gratis culturele activiteiten in oktober.

Jaarlijks doen zo’n tienduizend kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit. Toch wordt een grote groep kinderen nog niet bereikt, zegt Helma Kwast, coördinator Oktober Kindermaand bij Stichting Kunst & Cultuur.

Niet vanzelfsprekend

,,Het gaat om kinderen voor wie kunst en cultuur niet vanzelfsprekend zijn, zoals bijvoorbeeld kinderen en ouders die de aandacht leggen bij sport. Wij willen deze kinderen in hun eigen omgeving laten ervaren hoe leuk kunst maken en kunst kijken is.”

Kindermaand in de wijk is op 3 en 10 oktober in Winkelcentrum Nobellaan en Winkelcentrum Marsdijk in Assen en op 3 oktober in Winkelcentrum De Weide en 10 oktober in Winkelcentrum De Wielewaal in Hoogeveen.

Oktober Kindermaand

Tijdens de Oktober Kindermaand kunnen kinderen een maand lang gratis deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe, Groningen en Friesland. Elk weekend in oktober openen zij gratis hun deuren voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu