Green PAC iLab uit Emmen wint ondernemersprijs in Finland

Namens Green PAC iLab namen Bastian Coes en Geert Heideman de prijs in Helsinki in ontvangst. Foto: Dennis Huele (RVO)

Green PAC iLab uit Emmen en Zwolle is dinsdag in Helsinki uitgeroepen tot het meest creatieve en inspirerende ondernemersinitiatief van Europa.

De verzamelplek van startende ondernemers, die zich richt op het toepassen en ontwikkelen van groene kunststoffen, won de EEPA Grand Jury Prize 2019, oftewel de Europese awards voor ondernemerschapsbevordering, een initiatief van de Europese Commissie.

Aan de verkiezing deden 260 initiatieven mee.

Namens Green PAC iLab namen Bastian Coes en Geert Heideman de prijs in Helsinki in ontvangst. Met het winnen van de Nederlandse voorronde op 24 juni plaatsten zij zich voor de Europese finale.

‘Succesvolle bijdrage aan nieuwe generatie ondernemers’

De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop Green PAC iLab startende ondernemers ondersteund en begeleid. ,,Het iLab laat in de praktijk zien dat ze succesvol bijdraagt aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie ondernemers. Een generatie voor wie duurzaamheid en circulaire economie belangrijk is.”

Eerste Nederlandse winnaar in dertien jaar

Coes noemt het winnen van de prijs bijzonder. ,,Het is misschien niet de bekendste award, zeker niet in Nederland. Wij zijn de eerste Nederlandse winnaar van de EEPA in dertien jaar. Maar de erkenning van de jury voor de wijze waarop wij startende ondernemers op weg helpen is zeker iets om trots op zijn.”

Ondersteunen van ondernemers binnen de kunststofsector

Green PAC iLab bestaat sinds 2014 en is een initiatief van NHL Stenden Hogeschool Emmen en Hogeschool Windesheim in Zwolle. Een plek waar kennis en ondernemerschap op het gebied van kunststoffen elkaar ontmoeten en versterken, maar ook waar startende ondernemers technisch en kennisintensief worden begeleid in hun weg naar ondernemerschap binnen de kunststofsector.

Dat laatste heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen: volgens iLab zijn vijf jaar veertig ondernemers ondersteund en die hulp heeft indirect ruim vijftig arbeidsplaatsen opgeleverd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu