Groen licht voor klimpark bij Bad Hesselingen

Groen licht voor klimpark bij Bad Hesselingen

Zuidwest-Drenthe krijgt er een attractie van formaat bij. De gemeenteraad van Meppel heeft namelijk ingestemd met de bouw van een klimpark bij Bad Hesselingen in die plaats.

Zuidwest-Drenthe krijgt er een attractie van formaat bij. De gemeenteraad van Meppel heeft namelijk ingestemd met de bouw van een klimpark bij Bad Hesselingen in die plaats.

Met de aanleg van het park is een investering van enkele tonnen gemoeid. Bad Hesselingen neemt het klimpark over van een particulier uit Zeeland. Zwembaddirecteur Dirk Bouma denkt nog voor komende zomer te kunnen openen, nu de gemeenteraad geen bedenkingen tegen het plan heeft.

Dat groen licht was nodig omdat het klimpark, dat aan de kant van Jan Tooroplaan wordt gevestigd, niet past binnen het bestemmingsplan. Zo komt er een vijftien meter hoge toren, en dat is negen meter hoger dan in het bestemmingsplan is toegestaan. Buurman van het zwembad, Daan Padmos, heeft bezwaren tegen het klimpark. Hij vreest geluidsoverlast. De bezwaarmaker heeft al aangekondigd desnoods tot aan de Raad van State proces te voeren tegen de bouw van de attractie.

Onderdeel van de uitbreiding is een herindeling van het voorterrein van Bad Hesselingen dat ook de exploitatie van de midgetgolfbaan gaat overnemen. Om een betere uitstraling van deze activiteiten te krijgen, wordt de baan deels verplaatst naar de randen van het klimpark.

Bad Hesselingen zoekt om bedrijfseconomische redenen, continu naar verruiming van de recreatiemogelijkheden. Dat is bittere noodzaak, omdat in de afgelopen jaren de gemeentelijke subsidie met bijna drie ton is teruggebracht. Een eerder aangedragen plan om bij Bad Hesselingen camperplaatsen aan te leggen, kon niet op steun van de politiek rekenen. Het klimpark dus wel. De gemeenteraad roemde donderdag mede daarom het ondernemerschap van de directie van het zwembad.

Ook de bezoekers van Bad Hesselingen, in december uitgeroepen tot Zwembad van het Jaar, waarderen de vernieuwingen. Waar landelijk de bezoekcijfers van zwembaden een daling van ruim zes procent laten zien, heeft Bad Hesselingen te maken met nog steeds stijgende bezoekcijfers.

Directeur Dirk Bouma is blij dat de raad groen licht heeft gegeven en wil zo snel mogelijk aan de slag met de bouw van ‘een fantastische attractie voor Meppel en omgeving'. Bouma realiseert zicht dat de schop niet morgen al de grond in kan. ,,We willen de procedures goed doorlopen en gaan zorgvuldig te werk, maar wanneer dat achter de rug is gaan we zo snel mogelijk aan de slag.” Bouma hoopt in het voorjaar de hekken van het klimpark te kunnen openen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu