GroenLinks in Borger-Odoorn krikt woningmarkt voor mezen op

Bjorn Hanssen hangt namens GroenLinks Borger-Odoorn het eerste nestkastje op van de 100 die de fractie cadeau geeft aan Borger-Odoorn. Foto: Foto Boudewijn Benting

Meer dan 400 nestkastjes heeft Borger-Odoorn de laatste jaren opgehangen ter bestrijding van de eikenprocessierups. GroenLinks deed daar nog een flinke schep bovenop. De fractie Borger-Odoorn gaf dinsdagmiddag de gemeente 100 nestkastjes cadeau.

Bjorn Hanssen (foto) hing namens de fractie bij Valthe het eerste kastje op. Wethouder Freek Buijtelaar was er blij mee. ,,Ik ben ervan overtuigd dat het helpt. Het is beter dan chemisch bestrijden.”

Ook gekraagde roodstaarten, huismussen en spechten profiteren

Buijtelaar hing enkele jaren geleden aan de Strengenweg bij Borger het eerste nestkastje op. Met de 100 van GroenLinks er bij stijgt het woningaanbod voor mezen naar dik 500 in de gemeente. De mees is dol op de eikenprocessierups. De kastjes worden jaarlijks schoongemaakt door het Buurtbedrijf. De bezettingsgraad blijkt in de praktijk hoog: zo’n 85 procent. ,,Maar”, tekent Geert Groenhof, medewerker Groen van Borger-Odoorn, er bij aan, ,,Het zijn helaas lang niet alleen koolmezen en pimpelmezen die er gebruik van maken. We hebben ook gekraagde roodstaarten en huismussen gespot bij de kastjes. Een aantal was zelfs bewerkt door spechten.”

Nieuws

Meest gelezen

menu