GroenLinks wil dat Assen aandelen Groningen Airport Eelde verkoopt

Groningen Airport Eelde.

GroenLinks in Assen wil weten wat er met de aandelen in Groningen Airport Eelde gaat gebeuren nu Groningen ze actief aanbiedt.

,,Het lijkt ons een geschikt moment om met Groningen op te trekken en ze samen aan te bieden bij de provincie’’, zegt fractievoorzitter Hans Marskamp. Hij stelt er schriftelijke vragen over aan het college van b en w in Assen.

Eerder zei Asser wethouder Roald Leemrijse (VVD) dat hij kijkt naar een ,,geschikt moment’’ om de aandelen te verkopen. Zo wacht hij op de uitkomsten van een onderzoek naar de nieuwe aandelenstructuur van de luchthaven dat de nieuwe raad van commissarissen momenteel uitvoert.

‘Geen nieuwe argumenten om aandelen te houden’

Marskamp: ,,Dat onderzoek is nieuw voor ons. Wij willen vooral een verduidelijkende vraag stellen om de positie van Assen te verhelderen. Assen wil toch van de aandelen af en er zijn toch geen nieuwe argumenten om ze te houden?’’

Meerdere gemeentes willen van het belang in het vliegveld af, omdat ze bang zijn dat het een bodemloze put is waar steeds meer geld ingestoken moet worden.

Nieuws

Meest gelezen

menu