GroenLinks wil meer laadpalen voor elektrische auto's in Assen

GroenLinks wil dat Assen meer laadpalen voor elektrische auto’s plaatst. Nu gebeurt dat vooral als bewoners hier een aanvraag voor doen.

Foto: Archief Lanova

Foto: Archief Lanova

Dat stimuleert Assenaren volgens de partij niet om elektrisch te gaan rijden. GroenLinks vraagt het college om een ‘meer uitnodigende strategie te hanteren door uit eigen beweging aanzienlijk meer laadpalen te plaatsen’. Een dekkend netwerk, waarbij in de hele stad op loopafstand (driehonderd meter) laadpalen te vinden zijn, zou daarbij een mooi streven zijn.

Duizend laadpalen

Groningen en Drenthe lanceerden in augustus 2019 een plan om duizend extra openbare laadpalen te plaatsen. In Assen zouden dat er zeventig moeten worden. Tot dusver zijn er dertig palen geplaatst, waarvan de helft op aanvraag van een bewoner.

De gemeente is volgens GroenLinks van plan om het komend half jaar nog tien tot vijftien strategische laadpalen te plaatsen, maar de partij vindt in totaal 45 laadpalen in een periode van ruim drie jaar voor een provinciehoofdstad van bijna 70.000 inwoners te weinig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu