Groep inwoners Aa en Hunze wil de deelauto wel een kansje geven

Gemeente Aa en Hunze onderzoekt samen met bedrijf MobiTeam de interesse in deelauto's binnen de gemeente. Foto: ANP

Van de 150 bevraagde bewoners in de gemeente Aa en Hunze wil ongeveer de helft wel een elektrische deelauto uitproberen. De meeste positieve reacties kwamen uit Gasselte, Gasselternijveen, Gieten, Grolloo en Rolde.

De gemeente Aa en Hunze voerde het onderzoek naar belangstelling voor een deelauto uit, om te bepalen óf en op welke plek de gemeente zo’n auto wil faciliteren.

Volgens de uitkomsten wil 51 procent zo’n auto weleens proberen, en een derde ‘misschien’. Toch is het de vraag of deze onderzoeksgroep van 150 inwoners representatief is. Bewoners konden zelf kiezen of ze de enquête zouden invullen. Een op de vijf respondenten heeft al een abonnement op een deelauto.

Beter voor milieu

Personen die positief reageerden op een elektrische deelauto, zijn vooral geïnteresseerd vanwege de verminderde milieubelasting. Ook benoemden sommigen dat ze de overgang naar elektrisch rijden een goede zaak vinden, maar zelf geen geld hebben voor zo’n auto.

Op de vraag wáár bewoners zo’n deelauto zouden willen, noemden zij: dorpshuizen, sportterreinen, bushaltes en het gemeentehuis.

Nieuws

Meest gelezen

menu