Grolloo maakt zich op voor C Major: het muziekfestival dat wel door gaat

Martijn en Elisabeth met fluitbouwer Eva Kingma. Eigen foto

Terwijl ‘Blues Village Grolloo’ deze zomer bijna volledig verstilde, namen achter de schermen twee musici uit het dorp het initiatief voor een evenement om muziek weer terug te brengen in het dorp: het C Major Festival.

De oude dorpskerk wordt op 20, 21, 22 en 23 augustus volgens fluitist Elisabeth Hopman en dirigent Martijn Veenstra ‘omgetoverd tot een waar muziekparadijs’. Vier dagen lang is er aandacht voor klassieke, blues en Drentse muziek, met een knipoog naar de bekende festivals die helaas dit jaar niet door konden gaan. Elke avond een ander genre, en toegankelijk voor het publiek.

Reuring in het dorp, daar is het Hopman en Veenstra om te doen. ,,Het is lang genoeg stil geweest bij ons, dus tijd voor actie. Met C Major Festival willen we een festival neerzetten dat muziek op hoog niveau en voor elke smaak presenteert.”

Blues op donderdag

Donderdag 20 augustus staat in het teken van de blues met een optreden van Sean Webster, Tollak Ollestad en Erwin Java.

Drentse taal op vrijdag

Vrijdagavond speelt Martijje Lubbers met haar band. De jazzzangeres, componist en tekstschrijver neemt het publiek mee in haar wereld van de Drentse taal, waarbij ook haar eerste boek Nuum Mien Naom aan bod komt zij nummers zingt van haar nieuwe album Zicht , dat later dit jaar uitkomt.

Hilde Vos en Dick van Altena op zaterdag

Lange tijd bleven de acts van zaterdag geheim, maar afgelopen zondag zijn ze bekendgemaakt: Hilde Vos en Dick van Altena. Beide zijn gevestigde namen in de Americana en country.

Zondag in het teken van de fluit

De zondagmiddag staat in het teken van de fluit. ,,Jaarlijks vindt in augustus het internationaal gewaardeerde ‘Grolloo Flute Sessions’ plaats van fluitbouwer Eva Kingma, maar vanwege corona kon ook dit festival niet doorgaan. Met de komst van de Duitse fluitist Kersten McCall en zijn internationale collega fluitisten klinkt er dit jaar toch fluitmuziek in Grolloo. McCall is sinds 2005 werkzaam als solo fluitist van het Koninklijk Concertgebouworkest en internationaal fluitartiest en docent.”

Kaartverkoop

Voor iedere dag is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via de website van het festival .

Nieuws

menu