Grondruil geeft groen licht voor bouw nieuwe sporthal Emmer-Compascuum

Gemeentelijk projectleider Rik Zinnemers (links) en wethouder René van der Weide bij de beoogde bouwplek voor een nieuwe sporthal. Foto: DvhN

De gemeente Emmen heeft dankzij een grondruil het laatste stuk grond in bezit gekregen om de bouw van de nieuwe sporthal op het terrein ‘Abeln’ aan Hoofdkanaal WZ in Emmer-Compascuum te kunnen uitvoeren.

Het bewuste stuk grond - op de plek waar vroeger de gereformeerde kerk stond - was in eigendom van Over Vastgoed uit Ter Apel . De gemeente heeft het perceel geruild met een stuk grond in de wijk Emmerhout. Daar worden energieneutrale woningen gebouwd die bijdragen aan het doel om Emmerhout in 2027 energieneutraal te maken.

‘Win-winsituatie’

,,Een nieuwe inrichting van dit gebied dat al enige tijd braak ligt, is een wens van het dorp”, zegt wethouder René van der Weide. ,,Bovendien geeft de bouw van woningen en winkels aan de zijde van het kanaal een stevige kwaliteitsimpuls. Deze grondruil is een win-winsituatie voor alle partijen.”

In juni 2016 nam de gemeenteraad een motie aan om een nieuwe sporthal te bouwen in Emmer-Compascuum ter vervanging van sporthal De Klabbe. In februari 2018 zijn drie naast elkaar gelegen percelen aan Hoofdkanaal WZ aangewezen als nieuwe locatie, plaatselijk bekend als terrein ‘Abeln’, waar vroeger bioscoop Abeln stond.

Bouw kost 3,4 miljoen euro

De gemeente maakte vorig jaar oktober al bekend 3,4 miljoen euro in de bouw van de sporthal te steken. De huidige sporthal van het dorp aan de Creel dateert van 1973 en voldoet volgens gemeente en gebruikers niet meer aan deze tijd.

Naar verwachting is de bouwer van zowel de sporthal als de woningen en winkels in september bekend. De start van de bouw van de sporthal staat gepland voor dezelfde maand, waarna de gemeente hoopt die halverwege 2022 te kunnen openen.

Emmer-Compascuum denkt mee over invulling

Binnenkort kunnen inwoners van Emmer-Compascuum verder meedenken over de invulling van het gebied. ,,Door het coronavirus gaat dat niet met een fysieke bijeenkomst, maar op andere manieren. Hoe dat gaat, wordt later bekend”, zegt Van der Weide.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu