Grote brand bij Attero in Wijster na twee uur onder controle

Foto: Van Oost Media

Bij afvalverwerker Attero in Wijster heeft woensdagochtend een grote brand gewoed.

Rond half zeven sloegen beveiligers op het terrein alarm. Ze ontdekten brand in een loods met daarin balen kunststof. Twee uur later gaf de brandweer het sein brand meester.

,,We hebben na het uitbreken van de brand heel snel opgeschaald naar grote brand’’, zegt woordvoerder Edwin Veldman van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). ,,Dat hebben we gedaan vanwege het risico. Er liggen veel brandbare materialen op het terrein en we hebben geleerd van het verleden.”

Eerdere branden

Eind maart brak, als gevolg van een menselijk fout, ook brand uit in balen kunststof op het terrein. Ook vorig jaar woedden er meerdere branden bij de afvalverwerker. Naar aanleiding daarvan nam het bedrijf voorzorgsmaatregelen. Het plaatste infraroodcamera’s die een brand in een vroeg stadium kunnen ontdekken.

Veldman: ,,We weten dat we aan het begin van een brand bij Attero veel slagkracht nodig hebben. Daarom zijn we met veel wagens uitgerukt.”

Brandweerkorpsen uit Beilen, Hoogeveen, Westerbork, Ruinen en Assen bestreden het vuur.

Oorzaak nog onbekend

Wat de oorzaak van de brand van vanochtend is, is nog niet bekend. De brand eind maart werd veroorzaakt doordat een medewerker de afvalbalen te vroeg naar het opslagterrein bracht. Ze waren nog te warm. Hij week af van de procedures en is disciplinair gestraft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu