Brand breekt uit bij snackbar in Emmen. 'Ik heb er drie brandblussers op leeg gespoten'

Brand bij snackbar in Emmen. Foto: Van Oost Media

Bij snackbar Snacktime Emmerhout aan de Houtweg in Emmen is vrijdagmiddag brand uitgebroken.

De brand ontstond in de afzuiginstallatie van de snackbar. Op het moment van uitbreken was eigenaar Martijn Thole in zijn eentje aanwezig in de zaak. „Ik probeerde de brand te blussen, maar dat lukte niet,” vertelt hij. „Ik heb er drie brandblussers op leeg gespoten.” Hierop besloot hij de brandweer te bellen.

Na de melding kwamen vijf wagens van de brandweerkorpsen uit Emmen, Emmer-Compascuum en Sleen ter plaatse. Het vuur is inmiddels onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij en de brandweer schaalde op naar ‘grote brand’. Ooggetuigen meldden dat de vlammen korte tijd uit het pand sloegen.

Flats ontruimd vanwege flinke rookontwikkeling

De brandweer ontruimde in verband met de rookontwikkeling de bovengelegen flatwoningen en zette de nabije omgeving af. Een van de inwoners die haar woning moest verlaten, is de 68-jarige Corry Drenth. Zij woont op de tweede verdieping in de Egelantier, de flat boven de snackbar. „Ik stond in de keuken sla te snijden toen er op de deur werd gebonsd. Er werd gezegd dat er brand was en dat we in het pand moesten verlaten. Ik had eerst niks door, maar toen ik buiten kwam zag ik dat er veel rook uit de snackbar kwam.”

Ook de 66-jarige Jo Dorenbos moest zijn woning verlaten. „Ik had mijn voordeur op een kier en ineens stond een medewerker van een vlakbij gelegen fietsenwinkel in mijn kamer Hij vertelde dat ik m’n woning moest verlaten omdat er brand was.” De Emmer burgemeester Eric van Oosterhout liet zich ter plekke door de hulpverleningsdiensten en de getroffen snackbarhouder informeren. Ook ging hij in gesprek met bewoners van appartementencomplex Egelantier.

De brandweer heeft de appartementen boven de snackbar op rook en koolstofmonoxide gecontroleerd. De bewoners mochten rond 17.30 uur terug naar hun woning. Tot die tijd werden zij opgevangen in een kantine van een sporthal in het winkelcentrum.

De eigenaar van de getroffen snackbar runt met zijn vrouw Marjolein ook een snackbar in Coevorden. Die zaak heet Snacktime Mayo.

Nieuws

Meest gelezen

menu