Grote brand in afvalberg Oranjedorp; brandweer verwacht tot morgen te blussen (+video)

Bij afvalbedrijf B&B Afval Recycling aan de Oosterwijk Westzijde in Oranjedorp woedt een grote brand. Die is nog niet onder controle.

Bij de brand komen grote zwarte rookwolken vrij. De brandweer heeft een NL Alert verstuurd. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Inmiddels heeft de brandweer de verwachting uitgesproken dat het blussen waarschijnlijk nog tot morgen duurt.

,,Gelukkig is er weinig wind, maar stel dat de wind gaat draaien'', vertelt officier van dienst Cees Bults. Hij heeft het advies gegeven voor het omgevingsalarm. ,,Als de rook wel naar woonwijken gaat, kom je in de problemen. Dat kun je beter voor zijn.'' Inmiddels is er opgeschaald naar het zogeheten GRIP-2.

Autobanden en kunststof

Volgens aanwezigen laait het vuur steeds weer op. Er liggen veel houtsnippers en kunststof bij het afvalbedrijf

B&B Afval Recycling staat aan het Oranjekanaal. De brandweer probeert het vuur vanaf twee hoogwerkers te bestrijden. Ook zijn er vier tankwagens en materiaalwagens aanwezig. Ook op de grond zijn zo'n 50 a 60 brandweer bezig om de brand onder controle te krijgen. Er is extra pompmateriaal onderweg uit Koekange en ook de brandweer uit Meppel is opgeroepen om te helpen.

Prioriteit: omliggend groen nat houden

De prioriteit van de brandweer is momenteel om de bosschages nat te houden. ,,Anders is de ellende niet te overzien'', aldus een aanwezige brandweerman.

Nieuws

Meest gelezen

menu