Grote kavels in aanbieding

Foto: Archief DvhN

In de nieuwbouwwijk Groot Veen in Eelde doet de gemeente de grote kavels in de aanbieding. Wie er snel bij is, krijgt 20.000 euro korting.

In de nieuwbouwwijk Groot Veen in Eelde doet de gemeente de grote kavels in de aanbieding. Wie er snel bij is, krijgt 20.000 euro korting.

De ontwikkeling van Groote Veen is al een heel eind op streek. De nieuwbouwwijk verrijst aan de westkant van de Burgemeester Legroweg en komt te liggen tussen natuurgebied De Vosbergen en de dorpskern van Eelde. De afgelopen vijf jaar is al ruim de helft verkocht van de in totaal tweehonderd beschikbare kavels. Alleen de verkoop van grote kavels, van 950 vierkante meter of meer, is achtergebleven. Kleinere kavels voor vrijstaande huizen of twee-onder- een-kapwoningen zijn wel goed verkocht.

Kortingsactie

Volgens B en W zijn er al wel opties genomen op deze kavels, maar is het tot verkoop niet gekomen, hoewel de prijzen voor de kavels al een keer zijn verlaagd. Dit hangt niet alleen samen met de forse prijs voor de kavels. Ook bleek dat enkele potentiële kopers vonden dat de gemeente te strenge eisen stelde aan de rooilijn van de toekomstige bebouwing en van de aankoop afzagen. B en W willen de bouweisen nu versoepelen.

Een kortingsactie moet de verkoop een impuls geven. Wie nog dit jaar de akte voor de koop van een kavel bij de notaris laat passeren, komt voor de korting van 20.000 euro in aanmerking. De gemeente hoopt dat de combinatie van soepeler eisen, de kortingsregeling en de aantrekkende woningmarkt er toe leidt dat de grote kavels alsnog verkocht worden.

Verder brengt de gemeente fasegewijs nieuwe kavels op de markt. Tot 22 februari kunnen gegadigden zich nog inschrijven voor de acht kavels die voor dit jaar beschikbaar zijn. In principe gaat het om vier kavels voor tweekappers en vijf voor vrijstaande huizen. De oppervlaktes variëren van 280 tot 560 vierkante meter. De prijs begint bij 72.600 euro. In een volgende fase komen er nog twaalf kavels beschikbaar. In 2019 moet de hele wijk klaar zijn. Ook rijwoningen zijn er te koop.

Flexibel

Mochten er op 22 februari meer belangstellenden voor een of meerdere kavels zijn, dan vindt er een loting plaats. Indien er kavels overblijven, dan komen die op de vrije markt.

De gemeente stelt zich flexibel op. Kopers kunnen desgewenst twee kavels samenvoegen of een kavel splitsen. De opbrengst van de kavels is daardoor nog ongewis, daarom willen B en W zich nog niet uitlaten over de verwachte opbrengst van de kavelverkoop.

Nieuws

Meest gelezen

menu