Fotoserie: Zeventig brandweerlieden bestrijden de grote natuurbrand die woedt in het Mensingebos bij Alteveer (update: brand meester)

Marcel van Alphen van de Veiligheidsregio Drenthe over de grote natuurbrand die woedt in het Mensingebos bij Alteveer. Video: Leonie Sinnema

In het Mensingebos bij Alteveer (gemeente Noordenveld) woedt een grote natuurbrand. Zo’n zeventig brandweerlieden van korpsen uit de omgeving helpen met blussen. Om iets voor zeven uur ‘s avonds gaf de brandweer het sein brand meester.

De brandweer is nog aan het nablussen.
De brand, die zondagmiddag iets na vieren ontstond op de heide, liet zich moeilijk bestrijden.

Uit de hele regio rukten daarom speciale natuurbrandvoertuigen uit. Deze voertuigen hebben vierwielaandrijving en een extra watervoorraad, wat handig is met de harde wind.

De vlammen begonnen op de heide en gaan in de richting van het bos. Een gebied van tien tot vijftien hectare is inmiddels afgebrand. Het vuur is nog niet onder controle. Volgens woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe kan het bestrijden van de brand nog wel een paar uur gaan duren.

Zo’n zeventig mensen bestrijden het vuur. De politie speurt naar de oorzaak van de brand. Een droneteam brengt het gebied in kaart.

Er is weinig toegang tot water in de buurt van de brand, wat het blussen lastiger maakt. Ook de forse wind maakt het geen eenvoudige brand om te bestrijden.

Er is flink wat rookontwikkeling. De rook trekt over Roden. De Veiligheidsregio Drenthe roept mensen op uit de rook te blijven. Een NL Alert adviseert mensen in de omgeving ramen en deuren te sluiten. De gemeente Noordenveld vraagt mensen vooral niet te dicht in de buurt te komen.

Nieuws

menu