Grote snoek dood gevonden bij recreatieplas Schoonhoven (waar de 11-jarige Mirthe vorig jaar gebeten werd)

Tijdens een avondwandeling rond de recreatieplas stuitte Tom Dragt op de dode snoek. Foto: Gerrit Boer

Mensen die deze zomer pootje willen baden in recreatieplas Schoonhoven hoeven niet meer te vrezen voor ‘De Schrik van Schoonhoven’, zo lijkt het. Zaterdagavond vond Tom Dragt uit Hoogeveen de grote snoek dood aan de rand van de plas tijdens een avondwandeling met zijn vader.

Vorig jaar werd de vis landelijk nieuws, nadat de 11-jarige Mirthe tijdens het zwemmen werd gebeten in haar knie. Al snel nam de toeloop van badgasten af en ontstond de discussie of alle grote vissen niet uit de plas moesten worden gevist.

Zo wilden Visverenigingen Het Vette Baarsje en De Brasem een viswedstrijd organiseren. Dit idee stuitte op veel weerstand. In plaats daarvan wilde de gemeente een ecologisch onderzoek doen, maar ook dat plan ging niet door.

Bijtende snoek heel zeldzaam

Of de gevonden snoek daadwerkelijk dezelfde is als de vis die Mirthe beet, is lastig te zeggen. In de plas zwemmen mogelijk nog meer grote snoeken rond.

De kans dat je als badgast wordt gebeten is volgens visbioloog Marco Kraal overigens ontzettend klein. In een interview met DVHN zei hij vorig jaar dat snoeken mensen nooit bewust zouden aanvallen: ,,De laatste keer dat ik over een bijtincident hoorde is een jaar of vier, vijf geleden.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
In Beeld
menu