Haalt Drenthe bouw 13.000 woningen? Dat is maar zeer de vraag. 'We gaan in de bouw van de ene bottleneck naar de andere'

Vlnr. wethouder Cor Staal van Assen, econoom Stefan Groot van Rabobank, directeur Cor Staal van VolkerWessels en presentator Maarten Bouwhuis tijdens het ronde tafelgesprek op de beurs Bouwplan in Assen.

Vlnr. wethouder Cor Staal van Assen, econoom Stefan Groot van Rabobank, directeur Cor Staal van VolkerWessels en presentator Maarten Bouwhuis tijdens het ronde tafelgesprek op de beurs Bouwplan in Assen. Foto DVHN

Het is zeer de vraag of Drenthe de bouw van ruim 13.000 woningen in 2030 haalt. Dat geluid lieten Rabobank en ontwikkelaar VolkerWessels donderdag horen tijdens de openingsdag van de beurs Bouwplan Thuis in Wonen in Assen.

Stijgende bouwkosten, schaarste aan personeel, stijgende rente en strengere regelgeving. ,,We gaan in de bouw van de ene bottleneck naar de andere”, zei Stefan Groot, econoom bij Rabobank Research tijdens een rondetafelgesprek over woningbouw in het Noorden en Drenthe in het bijzonder op de bouwbeurs in Assen. ,,Voor de korte termijn ben ik pessimistisch over de bouwplannen voor Drenthe.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's