Handen wassen op straat. Dat kan vanaf vrijdag in het Emmer centrum

Bezoekers van het Emmer centrum kunnen vanaf vrijdag op vier plekken hun handen wassen op straat.

Bezoekers van het Emmer centrum kunnen vanaf vrijdag op vier plekken hun handen wassen op straat. Tijdens de openingstijden van de winkels en de markt worden hiervoor speciale units geplaatst.

Het gaat om een proef van de ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad en de marktkooplieden die deze vrijdag begint en vooralsnog tot volgende week zaterdag duurt. Dan wordt bekeken of het initiatief aanslaat en de units moeten blijven staan.

,,Deskundigen adviseren voortdurend om anderhalve meter afstand tot anderen tot houden en om vaak je handen te wassen’’, zegt centrummanager Laurens Meijer. ,,In het centrum lopen toezichthouders rond om te controleren of mensen het eerste advies opvolgen. Maar we willen ook graag dat mensen het tweede advies ter harte kunnen nemen. Daar gaan we nu voorzieningen voor treffen.’’

‘Mensen hoeven niets aan te raken’

De units komen te staan bij de Grote Kerk, de HEMA, op het Noorderplein en in het overdekte gedeelte van de Weiert nabij Expert. Meijer: ,,Mensen hoeven niets aan te raken om hun handen te wassen. Wil je water, dan moet je gebruik maken van een voetpomp. Zeep krijg je door je handen onder een apparaat te houden. In de units ligt ook papier waarmee je je handen vervolgens weer af kunt drogen.’’

Sinds vorige week heeft Emmen weer een markt waar zowel etenswaren als non-food wordt verkocht. Burgemeester Eric van Oosterhout is tevreden hoe het vorige week is gegaan. Wel wordt de markt iets groter gemaakt, zodat er meer ruimte is tussen te kramen, er geen kramen meer vlakbij winkels staan en bezoekers meer afstand kunnen houden. Hiervoor wordt, zo zegt Meijer, het gebied nabij het oude postkantoor en het voormalige kantongerecht gebruikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu