Handtekeningenactie voor behoud De Stiep in Zuidlaren

In 2016 hielden betrokkenen bij De Stiep met dit pamflet een handtekeningenactie voor behoud van de zorgboerderij.

Cliënten van De Stiep in Zuidlaren maken zich zorgen over de dreigende opheffing van zorgboederij en kinderboerderij De Stiep aan de Randweg. Daarom zamelen ze handtekeningen in.

Cliënten van De Stiep in Zuidlaren maken zich zorgen over de dreigende opheffing van zorgboerderij en kinderboerderij De Stiep aan de Randweg. Daarom zamelen ze handtekeningen in.

Inmiddels zijn er door cliënten 2300 handtekeningen verzameld. Eerder werd al de facebookpagina Laat de Stiep blijven bestaan opgezet. Volgens de omwonenden is De Stiep een belangrijke ontmoetingsplaats en ze roepen iedereen op hun actie te steunen.

De Stiep

De Stiep is onderdeel van Lentis. Eerder al maakte de instelling voor geestelijke gezondheidszorg bekend dat ze om financiële redenen een groot aantal centra voor dagbesteding moet afstoten. Het gaat volgens woordvoerder Gerke Terpstra van Lentis om een voorgenomen besluit, dat nog niet definitief vast staat.

,,De Stiep heeft zeker een belangrijke functie'', verklaart Terpstra. ,,We onderzoeken daarom ook hoe we dit bij een andere organisatie kunnen onderbrengen. Ook voor onze cliënten is dit belangrijk.'' Volgens Terpstra moet Lentis nu geld toeleggen op De Stiep en kan de instelling dit niet meer opbrengen.

Op 24 februari worden de handtekeningen overhandigd aan de directie van Lentis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu