Hans Wiegel slaat eerste paal voor Fries anti-wolvenhek. 'Zijn er te veel wolven, dan moeten we ze afschieten'

Omringd door camera’s heeft VVD-coryfee Hans Wiegel in Boijl op de grens van Drenthe en Friesland dinsdagmorgen de eerste paal van het Friese anti-wolvenhek geslagen.

Hans Wiegelslaat de eerste paal voor het wolvenhek.

Hans Wiegelslaat de eerste paal voor het wolvenhek. Foto: DVHN

De Friese oud-CdK zei geen verklaard tegenstander te zijn van de wolf. Wiegel stelde het hek een goed plan te vinden om de wolf in elk geval uit Friesland te houden.

,,Voor schapen en kalveren zijn wolven bepaald niet aardig. Laten we alsjeblieft een beetje normaal doen.’’ Volgens Wiegel moet er tegen wolven worden opgetreden zodra ze schade veroorzaken en er te veel dieren zijn. ,,Afschieten, zoals dat ook met vossen gebeurt.’’

Proef over enkele kilometers langs het Drents Friese Wold

Het wolvenhek is een proef over een lengte van enkele kilometers langs het Drents Friese Wold, precies op de grens met Drenthe.

Op de vraag of Drentse schaap- en veehouders blij zijn met het Friese hek, antwoordde Wiegel: ,,Dit hek is bedacht door Friezen, die lopen altijd voorop. Maar ik ben helemaal voor een goede noordelijke samenwerking. Of dit hek langs de grens met Duitsland moet staan? Zegt het voort.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu