Hans en Jennie uit Onstwedde onder indruk van DEE-2.3, een van de vele windmolens bij Eerste Exloërmond. 'Liever zo’n molen dan het land vol zonnepanelen'

DEE-2.3 staat ergens in de middle of nowhere in een onafzienbare vlakte vol aardappelvelden tussen Nieuw Buinen en Eerste Exloërmond. Toch is het aan de voet van deze torenhoge windmolen op de open dag Windpark Oostermoer zaterdagmiddag een drukte van belang. Mensen met kinderen, jongeren, ouderen. En, Tesla’s zo ver het oog reikt. Nou ja, best veel stekkerauto’s.

Open dag windpark Oostermoer.

Open dag windpark Oostermoer. DvhN

De DEE-2.3 is dus geen robot uit een science-fiction roman of het hulpje van de clowns Bassie en Adriaan, maar een windmolen. De reus in een rij maakt deel uit van het windpark Oostermoer. De exploitanten en de bouwer vonden het een goed idee om eens een open dag te houden. Ze hebben gelijk gekregen. In de festivaltent zijn van allerlei wetenswaardigheden op te halen over de techniek achter DEE-2.3. Er staat ook een lange rij wachtenden om een blik te nemen in de windmolen en vanaf het eerste terras de omgeving te bekijken.

Storm van protest