Hard werken en veel sparen brengt scouts uit Erica naar Amerika

Zeven jongeren van Scouting uit Erica leven er al twee jaar naar toe: meedoen aan de World Scout Jamboree, die van 22 juli tot 3 augustus in West-Virginia wordt gehouden. Dit grootschalige internationale scouting-evenement, dat elke vier jaar in een ander land wordt georganiseerd, trekt per editie 40.000 deelnemers uit zo’n 160 landen.

De Ericase scouts vertrekken binnenkort naar de Verenigde Staten. Van voor naar achteren: Hanna Lubberman, Susanne Hake, Gijs van de Werf, Tijmen van Veen, Vincent Renker en Martin Wieringa.  Op de foto ontbreekt Daan Sijtsma.

De Ericase scouts vertrekken binnenkort naar de Verenigde Staten. Van voor naar achteren: Hanna Lubberman, Susanne Hake, Gijs van de Werf, Tijmen van Veen, Vincent Renker en Martin Wieringa. Op de foto ontbreekt Daan Sijtsma. Foto: Jan Anninga

Scouting, vroeger ook wel bekend als padvinderij en verkennerij, is al in 1907 door de Britse kolonel Robert Baden-Powell ontwikkeld. Een combinatie van avonturen beleven, in spelvorm kampeervaardigheden ontwikkelen, leren spoorzoeken, samenwerken en improviseren: allemaal thema’s die op de hedendaagse scouting onverminderd van toepassing zijn. Het was en is populair: wereldwijd zijn er een slordige 40 miljoen jeugdige leden, jongens én meisjes.

Kenmerkende uniform

Nieuws

menu