Havelter sportclubs komen met diverse scenario's voor vernieuwing van hun accommodatie

Zwembad De Kerkvlekken. Foto Archief DvhN

Drie Havelter sportverenigingen willen betere en eigentijdsere accommodatie. Samen met plaatselijk zwembad De Kerkvlekken hebben ze daar verschillende scenario’s voor bedacht.

De clubs zijn: Survival Havelte, voetbalvereniging Havelte en ijsvereniging Havelte. Samen met het zwembad presenteerden ze dinsdagavond twee uiteenlopende toekomstscenario’s aan de gemeenteraad van Westerveld, die opnieuw digitaal vergaderde.

Op hun sheets waren ook schetsen te zien van het Utrechtse bureau Nohnik van oud-Havelter Jorrit Noordhuizen. Deze landschapsarchitect was de afgelopen jaren ook al nauw betrokken bij de make-over van het centrum van Havelte.

Nieuwe ijsbaan op sportpark Meerkamp

Grof samengevat gaat scenario 1 uit van behoud van de bestaande velden en aanleg van een nieuw hoofdveld voor de vv Havelte op het huidige sportpark Meerkamp. Hier worden ook een nieuwe ijsbaan en survivalbanen aangelegd. De huidige ijsbaan aan de Havelter Schapendrift komt in dit scenario beschikbaar voor bijvoorbeeld woningbouw.

Scenario 2 gaat uit van een vernieuwde ijsbaan op de huidige locatie, vlakbij De Kerkvlekken. De survivalvereniging krijgt hier dan ook alle gewenste ruimte.

Voetbal toe aan nieuwe kleedruimten

De vv Havelte is bovendien hard toe aan nieuwe kleedruimten, legde voorzitter Peter Heupink de gemeenteraad uit: ,,Onze huidige acht kleedlokalen hebben we in gebruik sinds 1976. De club heeft er alles aan gedaan om de boel sindsdien netjes te houden. Maar inmiddels zijn bijvoorbeeld de daken zo slecht dat we afgezwaaide ballen daar maar laten liggen. We zijn bang dat er anders iemand doorzakt. En met de enkelsteens muren zijn onze stookkosten enorm.”

De clubs stelden voor dat de gemeente de beide scenario’s aan een haalbaarheidsstudie onderwerpt. Ze noemden niet één keer de investeringen ermee zijn gemoeid, maar vroegen niettemin om er in de begroting voor komend jaar al rekening mee te houden.

‘Wat zijn jullie problemen precies?’

Geke Kiers van Duurzaam Sterk Westerveld (DSW) merkte op dat de verenigingen richting de gemeenteraad een stap hadden overgeslagen. Dat ze met oplossingen op de proppen zijn gekomen voor niet nader omschreven problemen. ,,Want wat zijn jullie problemen eigenlijk precies?”

Gerjo Ballast (CDA) vroeg zich af hoe de rest van Havelte naar de plannen kijkt. ,,En wie, in een dorp dat kampt met vergrijzing, gaan er precies van de voorzieningen gebruikmaken? Zijn deze scenario’s niet te ambitieus?”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu