Even helemaal één met het landschap: sterrenregen spotten boven het Aekingerzand. 'Dit is de mooiste plek ter wereld'

We werden er flink enthousiast voor gemaakt afgelopen week: de vallende sterren regen die dit jaar extra goed te zien zou zijn. Genoeg reden dus om mee te gaan met een excursie om de Perseïdenzwerm te spotten op het Aekingerzand.

Tijdens de excursie vallende sterren spotten op het Aekingerzand was er meer dan genoeg tijd om op een kleedje of stoeltje op de zandvlakte naar de sterrenhemel te kijken - die eerst nog even moest verschijnen achter de wolken vandaan.

Tijdens de excursie vallende sterren spotten op het Aekingerzand was er meer dan genoeg tijd om op een kleedje of stoeltje op de zandvlakte naar de sterrenhemel te kijken - die eerst nog even moest verschijnen achter de wolken vandaan. Foto: Rens Hooyenga

Intense duisternis, waarschijnlijk best wat kou maar vooral een hele mooie sterrenhemel, dat is wat Staatsbosbeheer vanavond voor ons in petto heeft op het Aekingerzand in het Drents-Friese Wold. Donderdag om 21.30 uur - de avond/nacht waarop de Perseïdenzwerm het beste te zien zou zijn - verzamelen we met een groep van zo’n twintig mensen bij Parkeerplaats Aekingermeer en Aekingerzand voor een excursie vallende sterren spotten. De groep bestaat uit oudere echtparen tot een gezin op vakantie in het Noorden. Twee vriendinnen zijn op de fiets en hebben zelfs een fles rosé meegenomen. Dat heet goede voorbereiding.

Volle maanwandelingen en reeënwandelingen