Hema Zuidlaren op plek Roelfsema

De Hema in Zuidlaren heeft plannen om te verkassen naar de Roelfsemalocatie. Het warenhuis wil er 600 vierkante meter winkelruimte in gebruik nemen.

Na jaren van van bakkeleien ziet het er naar uit dat de nieuwbouw in januari 2017 van start kan gaan. De Hema zal vooral het beeld bepalen aan de kant van de Stationsweg, aan de Koningstraat komen woningen. Het betreft hier seniorenappartementen in de sociale huursector. Er komen 12 appartementen aan de Stationsweg en 8 aan de Koningstraat.

Uitbreiden

De Hema zit sinds 2008 in Zuidlaren en heeft nu aan de andere kant van de Stationsweg 300 vierkante meter in gebruik. Volgens bedrijfsleider Koos Hensen zoekt de Hema al geruime tijd naar een geschikte plek om uit te breiden. ,,In de grotere winkel kunnen we een breder assortiment bieden. We kunnen de klant vooral meer keuze bieden, het is niet zo dat we er geheel nieuwe producten gaan verkopen.’’

Oorspronkelijk zouden woningcorporatie Woonborg en De Groot Planontwikkeling samen de Roelfsema locatie ontwikkelen. ,,Nu er alleen sociale huurwoningen komen, hebben wij in goed overleg ons teruggetrokken’’, verklaart Folkert de Groot van het gelijknamige bedrijf. ,,Woonborg heeft ons aandeel in het project overgenomen.’’

Minder massaal

Woonborg heeft nu met de Hema een intentieovereenkomst afgesloten over de 600 vierkante meter winkelruimte. Voor de resterende 300 vierkante meter wordt nog een koper gezocht.

Het nu voorliggende ontwerp is afkomstig van HJK architecten. Aan de Stationsweg komen drie bouwlagen, aan de Koningsstraat twee. Het ontwerp is minder massaal dan in eerdere plannen het geval was.

Nieuws

Meest gelezen

menu