Hennie Kikkert-Ten Voorde uit Veenoord. Als zeventiger terug naar de plek waar ze als jong meisje les kreeg. 'Natuurlijk heb ik hier een speciaal gevoel bij. En mijn man ook'

Over ongeveer een half jaar betrekt Hennie Kikkert-Ten Voorde met haar man Jan een splinternieuwe seniorenwoning in Veenoord. Bijzonder? Ja, best wel. Op de plek van de woning ging Hennie zo’n zeventig jaar geleden naar school.

Jan en Hennie Kikkert voor het terrein waar vroeger de lagere school van Hennie stond. In het voorjaar van 2022 betrekken ze een van de 19 seniorenwoningen die op het terrein in Veenoord worden gebouwd.

Jan en Hennie Kikkert voor het terrein waar vroeger de lagere school van Hennie stond. In het voorjaar van 2022 betrekken ze een van de 19 seniorenwoningen die op het terrein in Veenoord worden gebouwd. Foto: DvhN

Meester Schuringa, meester Post en juffrouw Essing. Hennie Kikkert-Ten Voorde (76) hoeft er geen seconde over na te denken. Het is al zo’n zeventig jaar geleden, maar ze somt nog zo de namen op van leerkrachten van wie ze als jong meisje les kreeg.

Nieuws

Meest gelezen

menu