Het Jazzcafé in Assen krijgt een tweede leven

Ronald Obbes in zijn café Lodewijk Napoleon in Assen.

Het Jazzcafé in Assen wordt nieuw leven in geblazen. Donderdag is de eerste editie in Lodewijk Napoleon met de band After Midlife.

Assen kent een grote Jazz Club met 350 leden. Misschien zelfs wel de grootste van Nederland, denkt woordvoerder Peter Tel. ,,Twintig jaar geleden hadden we regelmatig een jazzcafé.’’ Een maand geleden benaderde de band After Midlife Tel. Of hij nog een plek wist om op te treden. ,,Toen ontstond het idee om een jazzcafé te organiseren. Ronald Obbes van Lodewijk Napoleon was zeer enthousiast’’, vertelt Tel.

Donderdag is de eerste editie, maar de Jazz Club hoopt op een maandelijks plekje in de programmering. Ook om een jonger publiek te trekken. ,,De bedoeling is dat we proberen een vaste ritme sectie te vinden en dat musici hun instrumenten meenemen zodat ze een beetje kunnen jammen met elkaar’’, zegt Tel.

Het Jazzcafé begint om half 9. ,,Ik verwacht geen stormachtige belangstelling, we zijn geen Groningen, maar ik heb er wel vertrouwen in. Zoiets moet groeien.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu