Over ontsnappingen en een bijna-dood door een wraakzuchtige olifant: Boek over Noorder Dierenpark in Emmen is na jaren af (en te koop)

De klus is geklaard. Jaren was Jan Oosting, zoon van de oprichter van het Noorder Dierenpark in Emmen, bezig met een boek over dit park. Nu ligt het in de winkel.

Jan Oosting met zijn boek op een bankje in wat vroeger de dierentuin was en wat nu het Rensenpark heet, naar zijn zus Aleid en haar man Jaap. Zij stonden na vader en oprichter Willem Oosting aan het roer van het park.

Jan Oosting met zijn boek op een bankje in wat vroeger de dierentuin was en wat nu het Rensenpark heet, naar zijn zus Aleid en haar man Jaap. Zij stonden na vader en oprichter Willem Oosting aan het roer van het park. Foto: Ina Meilink

Zien we dat goed? Een verzorger die doodleuk met twee welpjes aan de lijn door het winkelcentrum van Emmen wandelt. En een andere oppasser die een ijsbeer uitlaat, en daarbij overigens wél binnen de hekken van het dierenpark blijft. Eén ding wordt meteen duidelijk voor wie het boek Het dierenpark van mijn vader van Jan Oosting doorbladert: het waren andere tijden.