Het dodelijke slachtoffer van de steekpartij in Oosterwolde is een man uit Bovensmilde (en de burgemeester vreest wraak)

De woning aan de Gijenham in Oosterwolde. Foto: Piet Bosma

Een 44-jarige man uit Bovensmilde is zaterdagmiddag neergestoken in Oosterwolde. Hij heeft de steekpartij niet overleefd.

De aanleiding tot de dodelijke steekpartij in Oosterwolde ligt in de relationele sfeer. Het slachtoffer zou zijn neergestoken door de ex van zijn vriendin.

De vrouw, haar vriend uit Bovensmilde en haar twee kinderen (die ze had met haar ex) waren thuis in het rijtjeshuis aan de Gijenham in Oosterwolde. Toen kwam de ex-partner langs. Buren hoorden dat er een enorme ruzie ontstond.

Man uit Bovensmilde vlucht het huis uit

De vriend van de vrouw vluchtte vervolgens het huis uit en rende naar zijn bestelbus. Een buur zag hem hevig zwetend over het stuur hangen. De man reed weg richting het Esso-pompstation aan de Venekoterweg. Daar stopte hij. Nadat hij zijn jas had uitgetrokken, zakte hij in elkaar.

Passanten waarschuwden de hulpdiensten. Die konden niet voorkomen dat de man kwam te overlijden. De ex-partner, die in Leeuwarden woont, is nog steeds voortvluchtig.

Burgemeester vreest wraakactie

Burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf spreekt van 'een groot drama voor de betrokkenen'. Hij hoopt dat de rust bewaard blijft in de straat. "We zetten er stevig op in om escalaties te voorkomen." Hij doet dit omdat wraak wordt gevreesd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu