'Het is een mindfuck. Iedere keer is je levensverwachting anders', bekijk hier het bizarre verhaal over de hersentumor van Sanne (34) uit Frederiksoord

„Ik ben nog lang niet van plan om dood te gaan”, zegt Sanne Veld-Olde Olthof (34) uit Frederiksoord. Een paar jaar geleden ontdekten artsen dat haar hersentumor kwaadaardig is, maar onduidelijk is hoelang ze nog heeft.

„Het is steeds anders. In het begin was het: Met jouw tumor word je wel 65. Dan zeggen de artsen, 65 wordt spannend. Uiteindelijk na alle onderzoeken zeiden ze, je mag blij zijn als je nog tien jaar hebt”, vertelt Sanne. Ziek is ze niet, vindt ze zelf.

Toch zit er zit een tumor ter grootte van een mandarijn achter haar rechteroog, die langzaam maar zeker groeit, ondanks de bestralingen en chemotherapieën die Veld-Olde Olthof dit jaar onderging en nog zal moeten doorstaan.

Veel zaken in het behandeltraject overvielen Veld-Olde Olthof en daar wil ze anderen graag op voorbereiden met een boek dat ze aan het schrijven is: „Ik had graag een boek gehad, maar dat is er niet. Daarom schrijf ik het.”

Bekijk hieronder de video met ondertiteling:

Nieuws

Meest gelezen

menu