Het is gelukt: dj Jordi Warners uit Emmen gaat Drents uurtje presenteren op Qmusic

Dj Jordi Warners uit Emmen van Qmusic. Foto: Qmusic

Het begon als grap in de middagshow van zijn collega Domien Verschuuren, maar gaat nu echt gebeuren. Aanstaande zaterdag presenteert Qmusic-dj Jordi Warners van 19.00 tot 20.00 uur een uur lang in het Drents.

Collega Domien Verschuuren deed onlangs in de middagshow een poging om Drents te praten, maar bakte er niets van. Toen Jordi het vervolgens voordeed, stroomden de positieve reacties binnen.

Vervolgens bracht een oproep op Instagram veel teweeg: binnen zestien uur was die goed voor ruim 5000 likes en volgde het groene licht.

‘Ik ben benieuwd hoe het klinkt op de radio als ik plat praat’

Jordi Warners zegt heel veel zin te hebben in het Drentse uurtje op Q. ,,Als ik thuis ben praat ik vrijwel altijd plat en slik ik weer de ’n’ in. Ik ben benieuwd hoe dat gaat klinken op de radio. Leuk dat ik wat van mijn achtergrond kan laten horen en de niet-Drentse Nederlanders kennis kan laten maken met onze mooie taal.”

Mooi Wark speelt ‘In de blote kont’

Jordi gaat het Drentse uurtje niet alleen doen. Zo komt Mooi Wark langs om In de blote kont live te spelen. Ook weervrouw Loes van der Laan van RTV Drenthe komt langs om het weer in het Drents voor te lezen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu