Het liep twee jaarwisselingen gierend uit de klauwen in de Smildes. Maar nu is het tentfeest terug na corona. 'Het moet een gezellig feestje zijn'

Rond oud en nieuw in de Smildes liep het de laatste twee jaar gierend uit de klauwen, met de inzet van de Mobiele Eenheid (ME) in Hoogersmilde en Bovensmilde. Een teruggekeerd tentfeest moet de rust tijdens oud en nieuw herstellen.

Het schijnt een ‘traditie’ onder jongeren in deze dorpen te zijn om in aanloop naar oud en nieuw sloopcaravans in brand te steken. 

Het schijnt een ‘traditie’ onder jongeren in deze dorpen te zijn om in aanloop naar oud en nieuw sloopcaravans in brand te steken.  Foto: Persbureau Meter

Twee mannen leunen woensdagavond laat tegen hun auto’s op de donkere parkeerplaats voor de Poiesz in Bovensmilde. Ze roken een sigaret en slurpen aan een blikje frisdrank. Het zijn 112-fotografen, die twee uur daarvoor foto’s hebben gemaakt van een brandende caravan op de kruising van de Koningin Wilhelminalaan en de Suermondsweg in Smilde.