Het spant erom voor medewerkers vakantiepark Parc Sandur in Emmen: hebben ze na 1 juli nog een baan?

Luchtfoto Parc Sandur. Foto: Archief DVHN

Het spant erom voor de 50 medewerkers van Vakantiepark Parc Sandur in Emmen. Als er voor 1 juli geen deal is met de vereniging van eigenaren, gaan het Parc Centrum en alle andere faciliteiten dicht en is er voor hen geen werk.

Restaurants, het zwembad, de sportfaciliteiten en de vergaderruimten zouden sluiten. Alleen de supermarkt zou tijdelijk open blijven. Er zou voor 1 juli een overdracht moeten zijn van vastgoedonderneming VolkerWessels naar een andere partij. Welke partij dat is wil nog niemand zeggen, omdat de onderhandelingen nog lopen.

Door corona is de tijd gaan dringen

Dat kregen de medewerkers afgelopen week te horen, waardoor er heel wat zorgen zijn ontstaan. Directeur Martina van der Veen zegt dat het nog allemaal mee kan vallen: ,,Er ligt al wel een deal, maar die moet nog verder worden uitgewerkt op papier.’’ Door de coronacrisis zou het maken van de deal vertraging hebben opgelopen, terwijl de huidige overeenkomst op 1 juli afloopt.

,,Als de deal op 1 juli niet rond is, zou het Parc Centrum dicht moeten, dat heb ik medegedeeld. We hebben de medewerkers ingelicht zodat, als het niet doorgaat, ze daar niet op 28 juni pas van weten. We willen transparant zijn. Vooralsnog gaan we ervan uit dat die deal er gewoon komt.’’ Ook Marthijn Tabak van Center Parcs zegt ervan uit te gaan dat het goedkomt.

Vorig jaar werd er nog voor tonnen geïnvesteerd in het vakantiepark. Er werd een nieuw strandje, grotere vakantiehuizen en een speelhal aangebouwd. Ook worden alle keukens in de huisjes momenteel vervangen. De totale renovatie kost rond de 4,5 miljoen euro.

Over Parc Sandur

Parc Centrum Sandur is een groot gebouw met tal van recreatieve voorzieningen. Het staat in Parc Sandur, een gebied dat bestaat uit een park met 334 vrijstaande vakantiehuizen aan de ene kant en een wijk met 900 woningen aan de andere kant. Van de vakantiehuizen worden er welgeteld 291 verhuurd via Center Parcs. Het bedrijf nam begin 2011 deze taak over van Landal Green Parcs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu