Het stormseizoen is in aantocht. Waterschap haalt daarom de schapen van de dijk rondom Hoogeveen en Meppel

Het stormseizoen is in aantocht en daarom haalt het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het vee, voornamelijk schapen, van de dijken rondom Hoogeveen en Meppel. Foto: WDODelta

Het stormseizoen is in aantocht en daarom haalt het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het vee, voornamelijk schapen, van de dijken rondom Hoogeveen en Meppel. Pas in het voorjaar van 2022 mogen de dieren weer de dijken op.

‘Zo blijft de grasmat beschermd. In het najaar en de winter is de kans op storm en hoogwater het grootst. Een stevige dijkbekleding is dan belangrijk. Wortels van gras en planten houden de grond stevig bij elkaar. De grasmat dient daardoor als beschermlaag van de dijk in tijden van hoogwater’, vertelt Demi de Kleine, woordvoerder van het waterschap.

Belang van sterke dijken

Volgens De Kleine zijn dijken van groot belang voor de waterveiligheid. ‘Hoe beter de dijken worden onderhouden, hoe sterker ze zijn in situaties wanneer het er op aan komt en het water krachtig tegen de dijken aan klotst. Hoe minder schade door het jaar heen ontstaat, hoe minder herstelwerkzaamheden nodig zijn om de dijken in goede conditie te houden.’

Het waterschap Drents Overijsselse Delta is in onze provincie verantwoordelijk voor het waterbeheer in onder andere Meppel en Hoogeveen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu