Het was dit weekend erg druk bij de populaire zwemplas 't Nije Hemelriek aan het Gasselterveld: 'Ondanks dat zijn we tevreden'

Drukte bij 't Nije Hemelriek en Gasselterveld. Foto: Harry Tielman

Het was dit weekend vooral op zaterdag erg druk bij bij ‘t Nije Hemelriek in Gasselte. Boswachter Martijn Harms is tevreden over de getroffen maatregelen.

Het prachtige zwemwater van ‘t Nije Hemelriek aan het Gasselterveld is enorm populair op warme dagen. Ook dit weekend was het dringen geblazen, zegt boswachter Martijn Harms van Staatsbosbeheer.

Toegangswegen afgesloten

„Zondag was het gezellig druk, maar van een tekort aan parkeerplaatsen was gelukkig geen sprake. Dat was zaterdag wel anders. Toen moesten we de parkeerplaatsen afsluiten omdat ze vol stonden. Omdat er filevorming ontstond, hebben we de afritten van de N34 moeten sluiten. Dat hebben we vrijdag voor het eerst gedaan.”

Juist het afsluiten van de toegangswegen zorgde ervoor dat hulpdiensten snel ter plaatse konden zijn bij een ongeluk op vrijdagmiddag. „Daar zijn we erg tevreden over. Het is vervelend voor mensen die naar Gasselte willen en om moeten rijden, maar de afsluiting zorgde wel voor een veel veiliger situatie.”

Verkeersregelaars

Naast het afsluiten van de toegangswegen, werden ook extra verkeersregelaars ingezet om de stroom auto’s te begeleiden. Vooral op P3, een groot weiland waar gemakkelijk chaos kan ontstaan. „Dat heeft vooral op zondag effect gehad”, zegt Harms.

Overal in Drenthe was het behoorlijk druk aan de zwemplassen, maar ‘t Nije Hemelriek spande zoals wel vaker de kroon. Harms hoopt dat het vele oproepen om bij drukte elders verkoeling te zoeken, effect begint te sorteren. „Maar het kan ook aan de bewolking op zondagochtend gelegen hebben. Dat weet je natuurlijk nooit.”

Nieuws

Meest gelezen

menu