Hier belandde het 3-jarige jongetje in het ijskoude water van het Noord-Willemskanaal

Het 3-jarig jongetje uit Utrecht dat woensdag door politieagenten uit het Noord-Willemskanaal in Tynaarlo is gehaald, is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand zijn nog geen nadere mededelingen gedaan. De politie was donderdag bezig met een buurtonderzoek.

Verslaggever Jeroen Kelderman bezoekt de plaats van het tragische ongeval, waar de politiemarkeringen nog op de grond getekend zijn.

Jongetje te water

De peuter uit Utrecht raakte rond half zes ‘s middags in het water bij Heidenheim in Tynaarlo. Twee agenten haalden het jongetje uit het kanaal en reanimeerden hem ter plekke. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Een van de agenten is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het kind in het water terecht kwam, wil de politie nog niet zeggen. Een man (39) uit Utrecht die met het kind in een blauwe auto reed, is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht van betrokkenheid bij het voorval.

De grote vraag: waarom?

Of de man de vader is, wat hij heeft gedaan en waarom, wil de politie in het belang van het onderzoek ook nog niet kwijt. Hij wordt daarover verhoord.

Het tragische incident gebeurde pal naast het viaduct over de A28, bij het buurtschap Heidenheim. Hier is net een stuk van de fietssnelweg van Assen naar Groningen langs het Noord-Willemskanaal aangelegd.

De man parkeerde de auto pal naast het fietspad. De politie onderzocht de auto tot woensdagavond laat.

Moeite om plaats incident te vinden

De hulpverleningsdiensten hadden woensdagavond grote moeite de juiste plaats te vinden waar het kind in het water lag. De eerste alarmmelding sprak van de Kanaaldijk in Loon. Daar reden politie, ambulance en brandweer eerst naar toe.

Later werd het De Tip in Tynaarlo en de politie kreeg zeven minuten later de juiste locatie door: Heidenheim, Ubbena. Hiermee is waarschijnlijk kostbare tijd verloren gegaan.

De plek van het incident is alleen via de nieuwe fietssnelweg of een smal en donkere landweggetje te bereiken.

Nieuws

Meest gelezen

menu