Historisch moment in Veenhuizen: het rijk doet de sleutels van 80 monumenten officieel over aan Stichting de Nieuwe Rentmeester

Het was al een tijdje bekend dat Stichting De Nieuwe Rentmeester de nieuwe eigenaar is van 80 monumenten in Veenhuizen. Woensdagmiddag werd de officiële overdracht van het vastgoed gevierd.

Demissionair staatssecretaris Raymond Knops overhandigt symbolisch de sleutels van tachtig monumenten in Veenhuizen aan de bestuursleden van Stichting De Nieuwe Rentmeester. Links BOEi-directeur Arno Boon, in het midden Sonja van der Meer, directeur van Het Drentse Landschap.

Demissionair staatssecretaris Raymond Knops overhandigt symbolisch de sleutels van tachtig monumenten in Veenhuizen aan de bestuursleden van Stichting De Nieuwe Rentmeester. Links BOEi-directeur Arno Boon, in het midden Sonja van der Meer, directeur van Het Drentse Landschap. Foto: Marcel Jurian de Jong

Een historisch moment, zo omschrijft burgemeester Klaas Smid van Noordenveld de overdracht van 80 monumenten en 45 hectare grond van het rijk naar Stichting De Nieuwe Rentmeester. „Na zo’n 160 jaar komt hiermee een einde aan de strakke regie van de rijksoverheid op Veenhuizen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu