Hobbelfietspad langs Hunebedstraat Tynaarlo krijgt betonlaag

De Hunebedstraat kreeg wel een nieuwe brug, maar verder werd het fietspad niet verbeterd. Foto Frank Jeuring

Drie jaar na de uitverkiezing tot een van de slechtste fietspaden van Drenthe door Dagblad van het Noorden, krijgt het fietspad langs de Hunebedstraat bij het dorp Tynaarlo een flinke opknapbeurt. Het wordt een betonpad.

Dat de gebruikers van het fietspad zo lang geduld moesten oefenen, komt doordat de gemeente Tynaarlo de verbetering van het fietspad wil combineren met werkzaamheden aan de waterleiding. Dan hoeft de straat maar één keer te worden opengebroken.

Het fietspad zit vol hobbels en gaten, waardoor fietsers wel eens uitwijken naar de rijbaan voor auto’s. De omwonenden stelden dat dit gevaarlijke situaties oplevert vonden het allemaal te lang duren en voerden acties om verbeteringen af te dwingen.

Klus aan waterleiding

Maandag 10 augustus is het zo ver en dan start waterleidingbedrijf WMD met een klus aan de waterleiding ter plekke. Wanneer dat klaar is, laat de gemeente aannemer Roelofs bv het fietspad aanpakken.

Vanaf maandag kunnen fietsers en wandelaars geen gebruik maken van het fietspad, andere weggebruikers zullen hinder ondervinden van de gedeeltelijke afzetting van de straat. IJs en weder dienende zijn de werkzaamheden medio november klaar, volgend jaar komt er nog een nieuwe heg langs de weg.

Flink te verduren

De gemeente Tynaarlo kreeg het in 2017 flink te verduren in de fietspadentest van Dagblad van het Noorden. Het fietspad langs de Hoofdweg in Eelde kreeg zelfs het predikaat slechtste fietspad, de Hunebedstraat kwam in deze ranglijst op de vijfde plaats. Ook voor de Hoofdweg in Eelde zijn nu plannen voor verbetering, maar die stuiten op veel kritiek van omwonenden , die vrezen dat de situatie er niet veiliger op wordt.

Zo komen de fietspaden verhoogd te liggen ten opzichte van de rijbaan, wat volgens de omwonenden tot gevaarlijke situaties leidt. Zij zien liever een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur op deze weg en hekelen de plannen om er een doorgaande route voor bussen van te maken. De gemeenteraad van Tynaarlo moet hierover nog een knoop doorhakken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu