Deze week in... 1989: weer een Groningse poging om Drenthe in te lijven. Dit is waarom deze provincie nog fier overeind staat

In de serie ‘Deze week in’ blikken we terug op historische momenten of personen in Drenthe. Deze week: Groningse burgemeester wil fusie met Drenthe in 1989.

De drie noordelijke provincies staan nog fier overeind. Vorige week troffen de drie commissarissen van de koning (vlnr Jetta Klijnsma, Drenthe, René Paas, Groningen, en Arno Brok, Fryslân) elkaar bij Bakkeveen waar de drie grenzen samenkomen. Natuur- en milieuorganisaties riepen hen daar op nog meer liefde te tonen voor de fraaie natuur in het Noorden.

De drie noordelijke provincies staan nog fier overeind. Vorige week troffen de drie commissarissen van de koning (vlnr Jetta Klijnsma, Drenthe, René Paas, Groningen, en Arno Brok, Fryslân) elkaar bij Bakkeveen waar de drie grenzen samenkomen. Natuur- en milieuorganisaties riepen hen daar op nog meer liefde te tonen voor de fraaie natuur in het Noorden. Foto: Jilmer Postma

Dat Drenthe al meer dan tweehonderd jaar helemaal intact is gebleven als zelfstandige provincie, mag een klein wonder heten. Met regelmaat van de klok duiken pleidooien op voor een fusie tussen Groningen en Drenthe, of om de kop van Drenthe bij Groningen te trekken. Zo ook op maandag 20 februari 1989, maandag dus precies 34 jaar geleden.

Te veel bestuurders

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's