De maatschappij is van het slot. Toch krijgen ouderen steeds twee boodschappen: je mag weer én blijf voorzichtig. Wie durven de ouderenactiviteiten weer aan?

Na de coronatijd mogen we weer alles, maar ouderen moeten blijven oppassen - zo luidt het devies. Veel 65-plussers hebben elkaar gemist en willen graag van het ‘kwetsbare’ imago af.

Ouderen kunnen weer soep eten in het Tichelhoes. Op de voorgrond Thijs Berghuis (78): ,,Dit heb ik twee jaar lang gemist.”

Ouderen kunnen weer soep eten in het Tichelhoes. Op de voorgrond Thijs Berghuis (78): ,,Dit heb ik twee jaar lang gemist.” Foto: Harry Tielman

Onder luid geklingel van lepels in soepkommen worden aan de tafels in het Tichelhoes in Rolde allerlei grote en kleinere wereldproblemen besproken. Oorlog in Oekraïne, personeelstekorten in de zorg, individualisering van de samenleving of misstanden bij studentenverenigingen. Soms worden de problemen ook gelijk even verbaal opgelost. Ondertussen genieten de bezoekers, allemaal van een zekere leeftijd, van hun prei-schorsenerensoep of boerengroentesoep met ballen.