Hoe kun je duurzamer wonen en leven? Provincie Drenthe komt met nieuwe campagne voor inwoners over energietransitie en duurzaamheid

Zonnepanelen op een dak. Foto: Siep van Lingen

De provincie Drenthe onthult maandag het beeldmerk van de nieuwe campagne over energiebesparing. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra verricht bij het provinciehuis in Assen de officiële aftrap, samen met de inwoners van de provincie die hun medewerking verlenen aan de campagne.

Het beeldmerk zullen inwoners de komende twee jaar veelvuldig gaan zien, zowel in het Drentse straatbeeld als online. Het provinciebestuur wil doorpakken en heeft de ambitie om energieneutraal te worden. Dat gaat in samenwerking met inwoners, die deze winter bijvoorbeeld de kachel een graag lager kunnen instellen, betere isolatie aan kunnen brengen in hun huis of door ‘s ochtends een minuutje minder lang te douchen.

Grote impact

Volgens de provincie is elke stap is er één en als veel mensen duurzamer gaan leven, is de impact groot. De campagne loopt tot en met 2023 en komt voort uit het coalitieakkoord Drenthe, mooi voor elkaar 2019-2023. Hierin is afgesproken dat de provincie inwoners informeert over de energietransitie en hen op een laagdrempelige manier laat zien hoe ze duurzamer kunnen wonen en leven.

Nieuws

menu