Hoe sta je in het leven als je volledig rolstoelafhankelijk bent? Zo leerde SC Angelslo-boegbeeld Gerrit Hidding (53) uit Emmen om te gaan met de vele drempels

In een ontwapende stijl spreekt hij met gevoel voor humor over de hobbels en de vele drempels die iemand in een rolstoel moet overwinnen. Gerrit Hidding uit Emmen is sinds het voorjaar van 2000 volledig rolstoelafhankelijk en heeft sindsdien meerdere tegenslagen moeten incasseren. Hoe gaat hij daarmee om?

Gerrit Hidding (53) uit Emmen heeft niet alleen een groot hart voor SC Angelslo, maar is ook proactief aanwezig als adviseur en ervaringsdeskundige om de belangen van rolstoelgebruikers te behartigen.

Gerrit Hidding (53) uit Emmen heeft niet alleen een groot hart voor SC Angelslo, maar is ook proactief aanwezig als adviseur en ervaringsdeskundige om de belangen van rolstoelgebruikers te behartigen. Foto : Rody Bal

Hidding maakte in zijn leven al meerdere keren iets heftigs mee, en is sinds voorjaar 2000 volledig rolstoelafhankelijk. Hij zag hoe de wereld voor hem instortte, maar uiteindelijk ook weer openging toen hij werd getroffen door een ernstige ziekte.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's