Hoe stop je stagediscriminatie? 'In de eerste vijf seconden beoordeel je al op uiterlijk, gedragingen, afkomst of geaardheid'

Geloof, sekse, seksuele oriëntatie, huidskleur of afkomst. Het speelt nog altijd een rol in de keuze voor werknemers om een student wel of niet toe te laten bij de stage. Dat bleek deze week eens te meer bij een voorval in Meppel.

Christian de Kraker geeft een lezing over stagediscriminatie.

Christian de Kraker geeft een lezing over stagediscriminatie. Foto: Eelkje Colmjon

De dochter van Metin Yavuz in Meppel werd onlangs voor haar mbo-stage bij de Pets Place in Meppel geweigerd. Toen ze het met dezelfde brief nog eens probeerde onder de naam ‘Lisa Sloots’ mocht ze meteen aan de bak. Haar vader trok via Twitter aan de bel en veroorzaakte discussies tot in de Tweede Kamer. Discriminatie op basis van afkomst of identiteit voor scholieren, wat kunnen scholen ertegen doen?

Het is een ingewikkeld probleem, vindt Nynke Vellinga, coördinator beroepspraktijkvorming van Terra Meppel. Zij was ook betrokken bij de Terra-student die door de Pets Place werd afgewezen. Formeel komt stagediscriminatie eigenlijk niet voor op de school. „Ik heb een collega die hier al vijftien jaar werkt, maar zelfs zij heeft het nog nooit meegemaakt.”

Toch betekent dat niet dat het niet gebeurt, zegt Vellinga. ,,In de eerste vijf seconden beoordeelt men de persoon al op basis van uiterlijk, gedragingen, afkomst of geaardheid. Of leerlingen daardoor worden afgekeurd, weet je niet. Ze krijgen vaak een vrij algemene afwijzingsbrief.”

‘We voelen geen klik in het team’

Daarom motiveert Terra de studenten om door te vragen als ze afgewezen zijn. ,,We willen hen bewust maken dát discriminatie nog altijd gebeurt’’, zegt Vellinga. „Maar als een bedrijf dan zegt ‘we voelen geen klik in het team’, dan kom je er nog steeds moeilijk achter of er gediscrimineerd is.”