Hof van Saksen investeert in grootste indoor waterglijbaan

Een impressie van de nieuwe glijbanen van het Hof van Saksen

Het luxe resort Hof van Saksen bouwt sinds augustus aan drie gigantische indoor waterglijbanen. Één daarvan is de grootste ter wereld, zegt general manager Roland Rozenbroek.

Het gaat om een vierpersoonsbandenglijbaan die uitkomt in een ‘trechter’ met een diameter van 19 meter. „In die trechter ga je nét niet over de kop”, vertelt Rozenbroek. Ook is er een tweepersoonsbandenglijbaan van 18,5 meter hoog en een speedslide, een glijbaan gericht op snelheid. Vanuit een hoge toren – ontworpen door architect Cor Kalfsbeek – kunnen gasten de afdaling richting zwembad maken.

Hoewel dit allemaal wel heel spannend klinkt, zijn de waterglijbanen bedoeld voor het hele gezin: voor kinderen én volwassenen. „We doen er bij Hof van Saksen alles aan het gezin bij elkaar te houden”, legt de general manager uit. „Voor een bepaalde doelgroep, met name twaalf plus, is dat best moeilijk. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een activiteit waarbij iedereen, ook de oudere kinderen, aan zijn trekken komt.”

Testritten

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, is de afgelopen jaren sterk gegroeid qua bezetting en gastwaardering. Om dit vast te houden, investeert het park continu. Maar niet eerder deed het park een investering zo groot als deze.

De komende maanden wordt nog druk gewerkt aan de nieuwe glijbanen. Zodra het af is, komen de keuringsinstanties op bezoek. In het kader van de veiligheid worden er 500 tot 750 testritten gemaakt, voordat de glijbanen door gasten gebruikt mogen worden.

Dagkaarten

Zodra alles veilig is, gaat Hof van Saksen eerst een maandje open zonder regiogasten. Zodra deze periode voorbij is, mogen ook mensen uit de regio van de glijbanen gebruikmaken. Ze kunnen een dagkaart kopen als de bezetting minder is dan 1500 gasten. „Dat is meestal tijdens de midweekperiodes van de niet-vakantieperiodes”, zegt Rozenbroek. „Op onze site staat dat wel vermeld.”

Hof van Saksen hoopt dat de glijbanen om en nabij het najaar in gebruik kunnen worden genomen.

Nieuws

Meest gelezen

menu