Hond in Midden-Drenthe vastgebonden aan cv-ketel en mishandeld met ducttape om snuit

Foto: Henk Bosker/Twitter

De politie heeft woensdagmiddag een mishandelde hond bevrijd in de gemeente Midden-Drenthe. De snuit van het dier was vastgetapet met duct tape, zodat er niet geblaft kon worden. Ook was de hond vastgebonden aan de cv-ketel en had het dier geen drinkwater.

De politie trof het dier aan tijdens een hercontrole bij de woning. Volgens een woordvoerder van de politie had zich op het adres al eerder een soortgelijk incident voorgedaan. Op het moment van controle was de bewoner van het huis niet thuis. Daarop werd besloten het huis binnen te gaan en de hond uit de benarde positie te bevrijden.

Proces-verbaal

De hond is meegenomen ondergebracht op een veilig adres waar het dier goed wordt verzorgd. Tegen de eigenaar van de hond wordt een proces-verbaal opgemaakt. Wat er later met de hond gebeurt, is nog niet geheel duidelijk. „Er vindt in ieder geval een gesprek met de eigenaar plaats om duidelijk te maken dat dit absoluut niet kan”, aldus een woordvoerder van de politie. „Je probeert het in eerste instantie zo op te lossen. Is dat niet mogelijk, dan wordt er gekeken naar een andere oplossing.”

In verband met privacy van de verdachte kon de politie niet melden in welke woonplaats het incident zich heeft voorgedaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu