Honden die pup doodbeten in Assen-Oost zijn afgemaakt

Hulpdiensten aan de Pelikaanstraat in Assen, waar een puppy door drie honden werd gegrepen. Het dier overleefde het niet. Foto: Archief/Van Oost Media

De gemeente Assen heeft twee honden in laten slapen die in augustus in beslag werden genomen. De dieren beten een puppy dood op de hoek van de Violenstraat en Pelikaanstraat.

Het gaat om twee Amerikaanse staffordshireterriërs. Op dinsdagavond 4 augustus vielen de honden op een gezamenlijk balkon aan de Violenstraat het twaalf weken oude hondje van de buurman aan. Bij deze vechtpartij zijn zowel de eigenaar van de pup als de eigenaar van de aanvallende honden gebeten, zo liet de politie weten. De pup overleefde het gevecht niet.

‘Honden waren al eerder agressief’

Vermoedelijk is ergens een deur open blijven staan waar dat niet had gemoeten. Verschillende buurtbewoners waren getuige van het incident. Ook verklaarden buren dat de terriërs al eerder agressief waren geweest naar andere honden in de buurt.

De honden zijn diezelfde avond door de politie in beslag genomen en in een dierenpension geplaatst. De gemeente Assen heeft daarna het gemeentelijke protocol bijtincidenten in werking gesteld en nader onderzoek verricht. Op dat moment had de eigenaar al formeel afstand gedaan van zijn viervoeters.

‘Grote kans op herhaling’

„Het onderzoek is inmiddels afgerond en de conclusie is dat herplaatsing van de honden bij een nieuwe eigenaar niet verantwoord is”, laat een gemeentewoordvoerder weten. „Dit vanwege de aard van het bijtincident en de grote kans op herhaling vanwege het agressieve gedrag van de honden, ook naar de eigenaren toe. Daarom zijn de honden geëuthanaseerd.”

Nieuws

Meest gelezen

menu